PROJECTE SOLIDARI 2017

Com cada any ens agrada ser solidaris, per això 2 € de cada inscripció aniran destinats a aquest projecte, t’apuntes?

PISOS D’ACOLLIDA FUNDACIÓ ROSA ORIOL

La Fundació Rosa Oriol neix a Manresa l’any 2010 amb l’objectiu d’oferir ajuda a les persones que per la seva situació de pobresa es troben en risc d’exclusió social. El mes de març de l’any 2012 voluntaris de la Fundació van fer un recompte nocturn per quantificar el nombre de persones que viviem sense sostre, els resultats del recompte van evidenciar una situació problemàtica per un nombre elevat de persones.
A partir d’aquests resultats es va activar el programa “Pisos d’acollida de la Fundació Rosa Oriol” per donar una solució temporal a les persones sotmeses a aquesta situació.
Actualment la Fundació disposa de 10 pisos que donen acollida a 30 persones.
La Fundació assumeix les despeses dels pisos en funció dels ingressos dels residents i de la seva situació laboral o familiar.
Un equip de voluntaris fan l’acompanyament de les famílies, vetllant fonamentalment pels nens i la seva escolarització, suport i aprenentatge.
Els pisos son un espai residencial i relacional, en el que es treballen els valors de la convivència, l’autoestima i es busca la promoció social de les persones.